2017. július 17., hétfő

Tétkezelési stratégia és bankroll menedzsment

Aki sportfogadással foglalkozik, tudja, hogy a sportfogadás semmit sem ér tétkezelési stratégia és bankroll menedzsment nélkül.

Az első arról szól, hogy a tartós nyereség érdekében hogyan fogadjunk veszteség esetén. A második a pénzkezelésről szól, tehát hogy a bankrollunk hány százalékával fogadjunk.  

Én - több kísérletezés után - az alábbi módszert találtam a legoptimálisabbnak, ezért ezt alkalmazom:
  • minden tippforrást külön bankroll szálon kezelek
  • csak egyedi tippekre fogadok, ezek ODDS-ainak jellemző átlaga 1,7
  • a tét minden szálon az aktuális egyenleg 20%-a
  • ez szembemegy azzal az általános elmélettel, hogy egyszerre legfeljebb a pénzünk 5 százalékát kockáztassuk
  • de ez azért nem probléma, mert a tét attól függetlenül 20%, hogy előzőleg nyert vagy veszített a tipp
  • ez azt is jelenti, hogy veszteség esetén nem nő, hanem csökken a tét, nyeréskor viszont nő
  • ez a fajta tétkezelés, elsősorban akkor növeli az egyenleget, ha a nyerések sokáig egymásba érnek, hiszen az alaptét nem a bankroll 100-ada, hanem ennél jóval nagyobb, mert nem kell tartalékot számítani veszteség esetére - ezzel a nyeremény is gyorsan nő
  • emiatt szinte tetszőleges veszteségsorozat sem viszi el a teljes bankrollt, sőt, a veszteség növekedésével egyre csökken a tét, így egyre kisebb a halmozott veszteség
  • célom, hogy minden egyenleget a négyszeresére növeljek, majd  ebből a felét félretegyem tartalékba bankroll vesztés esetére, és a kétszeres összeggel folytassam a fogadást egy újabb négyszerezésig, majd a felét ismét tartalékba teszem és a kétszeres összeggel folytassam a fogadást újra a következő négyszerezésig. A tartalék célja, hogy egy esetleges bankroll vesztéskor mindig meglegyen az a pénz, amit legutóbb megnégyszereztem, így ne kelljen teljesen elölről, saját pénzzel kezdeni a pénztermelést. A négyszerezést akkor hagyom abba, vagyis az építési szakasz akkor ér véget, ha elérem a kitűzött jövedelemcélt, ami még igencsak odébb van. Ha elértem, azaz belépek az aratási szakaszba, a megnégyszerezés akkor is folytatódik, de a négyszerezés után a felét kiveszem majd jövedelemként, a negyedét tartalékba teszem, a maradék negyeddel (ami az eredeti összeg) pedig folytatom a játékot. A tartalékképzés tehát akkor is folytatódik, ha már az aratási szakaszba értem és kiveszem a pénzt.
  • a tartalékképzés miatt lassabb, de sokkal biztosabb a bankroll növelése, "hirtelen halál" nem fordulhat elő
  • a bankroll menedzsment fontos része az is, hogy nem kezdem nagy pénzzel a játékot, hanem kis összeggel kezdek, hogy ha vesztek, ne veszítsek sokat. Ha viszont a stratégia jó, akkor kis pénzből is hamar nagy pénz lesz. Igaz, így hosszabb időbe telik a megfelelő bankroll felépítése, viszont nagyon kevés saját pénzt kockáztatok. Valamit valamiért.
  • ezért a kezdő bankroll szálanként 1000 forint, a kezdő alaptét így ennek ötöde, 200 forint. Azért nem 500 forinttal kezdek és 100 forintos alaptéttel, mert vesztés esetén a 100 forintos alaptétet már nem lehet tovább csökkenteni és ez ellentétes a koncepciómmal. Minél jobban eltávolodok azonban az 1000 forinttól, annál több veszteség fér majd bele addig, hogy újra elérjem a 100 forintos téthatárt. (Persze a visszaesés nem cél, ez csak szemléltetés volt.)
Ezzel a tétkezelési stratégiával és bankroll menedzsmenttel az eddigi adatok alapján kb. 2-3 havonta lehet megnégyszerezni a pénzt, de mivel a fele a tartalékba kerül, a valódi bankroll ennyi idő alatt csak duplázódik. A bankroll növelésből akkor kell kiszállni, ha elérted a kívánt jövedelemcélt, ettől kezdve a bankroll (és a tartalék) növelésére szánt pénz felélhető.

Ehhez persze jó tippforrások kellenek, de ahogy a legelső bejegyzésben is írtam, ezeket folyamatosan kutatom és a kiválasztottakat folyamatosan mérem, tesztelem.

Remélem, hosszas szenvedés, sok kudarc és temérdek kísérletezés után ezzel végre sikerül egy működő pénzkereseti forrást találnom. Ennek a stratégiának az indulásakor, azaz 2017. július 18-án, 2016. október 1-től kezdve, amikor sportfogadással kezdtem foglalkozni, már 496.209 forintot költöttem el összesen, kifejezetten a sportfogadásra. Ebből 235.315 forintot fizettem ki a rosszabbnál rosszabb tippekért hat tippforrásnak, de egyiknek a tippjeivel sem jutottam előbbre, a maradék 260.894 forintot pedig az állami Szerencsejáték Zrt.-nek adományoztam önként a Tippmixpro.hu oldalon történt befizetések segítségével.

Ezért is döntöttem most az ingyenes tippforrások és az alacsonyról induló bankrollok mellett.

Van mit behoznom, nagyon hiányzik ez a fél millió forint. Kezdjük is el!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése